Sfaturi practice pentru Produse Lactate

Share sa stie si altii !

PRODUSELE LACTATE sfaturi in utilizare

* Pentru a evita formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede se va raci.
* Laptele nu se va afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa.
* Laptele afumat isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas mare cu apa rece, iar in lapte se va presara putina sare si apoi se va agita.
* Daca laptele afumat va fi turnat imediat intr-un alt vas, atunci mirosul neplacut se va sesiza mai putin.
* Laptele fiert incet cu spuma se va prepara in oala sub presiune, fiind fiert 20 min, iar apoi racit in aceeasi apa.
* Laptele nu va da in foc daca peretii interiori ai cratitei se vor unge cu unt sau unt topit cu 5 cm mai sus de nivelul laptelui.


* Laptele si untul nu se vor pastra alaturi cu cascavalul, deoarece mirosul de cascaval li se transmite usor.
* Laptele fiert se va raci repede, se va turna in sticle cu gatul larg sau in bocane de sticla, care se vor instala intr-o strachina cu apa rece cu sare, se vor acoperi cu tifon si se vor pune la intuneric. Din cand in cand apa se va schimba ca sa fie in permanenta rece.
* Laptele nu se va inacri, daca ulciorul de sticla cu lapte va fi instalat intr-un vas larg cu apa, acoperit cu un servetel curat, astfel ca marginile lui sa fie cufundate in apa.
* Laptele acru se va prepara rapid, daca peretii si fundul vasului cu lapte se va unge cu chimion. Peste 1-2 min laptele acru va fi gata.
* Untul se va pastra mai mult timp proaspat, daca, pus in untiera sau o oala de lut, acestea se vor tine intr-o strachina cu apa rece cu sare, care se va schimba din cind in cind. Untul mai poate fi invelit intr-o cirpa imbibata cu solutie de otet si apa sau va fi indesat bine intr-un borcan de sticla. De asupra se va turna otet.
* Untul nu se va topi pe timp calduros, daca untiera se va infasura intr-un servet muiat in apa cu sare.
* Untul si margarina se vor pastra intr-un vas netransparent, deoarece, supus influentei luminii, stratul de la suprafata devine alb si capata un miros de slanina.
* Untul si produsele grase nu se vor pastra in vase de polietilena: ele se altereaza repede si capata un miros nepla-cut.
* Untul rinced, cit si grasimea, vor fi utilizate in hrana, daca se vor opari cu apa cu putin bicarbonat, apoi se va amesteca minutios si apa, racindu-se, se va scurge. Procedura se va repeta de doua-trei ori.
* Gustul rinced de unt sau grasime poate fi inlaturat, daca aceste produse se vor infierbinta impreuna cu rotite de ceapa sau cu o felie de piine ori cu bucatele de cartof crud.
* Uleiul ramas dupa prajire mai poate fi utilizat o data, daca se va strecura si se vor adauga citeva picaturi de suc de lamiie.
* La prajire untul nu se va intuneca, daca tigaia incinsa se va unge in prealabil cu ulei.
* Smintina pusa in supa sau sos nu se va inchega, daca in ea se va adauga putin lapte.
* Mirosul rinced de unt topit va dispare, daca in el se va pune pe citeva zile un morcov.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExceptional ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *