Sfaturi practice in utilizarea, prepararea si pastrarea produselor din carne

Reduceri Produse Cosmetice

PRODUSE DIN CARNE

* Se recomanda a spala carnea in apa de temperatura camerei, dar in nici un caz ea nu se va lasa sa stea in aceasta apa.
* Carnea care nu urmeaza sa se prepare imediat nu se va spala, deoarece aceasta ar accelera procesul de alterare.
* Carnea din congelator se va dezgheta mai repede, daca se va clati cu apa rece, iar apoi se va pune intr-un vas curat si acoperit cu capacul.
* Pentru a se pastra circa 24 de ore, carnea tocata se va inveli intr-un servetel curat, imbibat cu amestec de apa cu otet (in proportii egale), si se va suspenda la aer.
* Carnea so va pastra un timp mai indelungat in afara frigiderului, daca se va inveli in frunze de urzici, iar apoi so va infasura intr-un prosop umed.
* Carnea spalata si stropita cu suc de lamiie va fi proaspata chiar si intr-o zi calduroasa.


* Carnea nu se va altera 1-2 zile, daca se va tine in lapte crud sau se va stropi cu apa clocotita amestecata cu o cantitate nu prea mare de sare si se va da la rece.
* Carnea rumenita intr-o cantitate mica de grasime incinsa si dreasa cu un pic de sare se va pastra proaspata citeva zile.
* Carnea se va pastra proaspata citeva zile, daca se va sterge bine, apoi se va unge cu grasime proaspata topita, se va inveli in hirtie de pergament si se va suspenda la rece.
* Carnea frecata cu sare sau zahar tos se va pastra proaspata un timp mai indelungat.
* Carnea se va pastra mai mult timp proaspata, daca se va tine in lapte acru proaspat prins. Spre sfirsitul zilei laptele se va scurge si se va turna altul. In zilele urmatoare se va schimba cite o singura data.
* Afumaturile (sunca, pieptul afumat, salamul afumat etc. ) se vor pastra mai bine intr-o incapere uscata, bine aerisita la temperatura de 4-8° C.
* Jambonul fiert si taiat se va pastra (chiar pe parcursul a cateva ore) la rece si intuneric, invelit bine in politilena.
* Slanina se va pastra un timp mai indelungat, daca in procesul sararii se va freca cu sare, piper, foi de dafin. Pe fundul butoiului se vor aranja 3-4 pietre spalate. Pe ele, in doua rinduri, se vor pune bucati de slanina cu soricul in jos, pina se va umplea tot vasul.
* Carnea de pasare cel mai bine se va pastra ferita de lumina intr-un vas metalic, in prealabil fiind curatita de maruntaie, spalata si zvintata.
* Carnea de gaina se dezgheata treptat la o temperatura medie de pina la 18° C. Nu se dezgheata in apa, deoarece in acest fel pierde din calitatile sale gustative si nutritive.
* Daca carnea cruda se va sara, atunci ea va pierde tot sucul, iar la fierbere va fi vinjoasa, aspra. De aceea, daca nu intentionati sa pastrati carnea proaspata mai mult timp, atunci ea se va sara nemijlocit inainte de prajire, iar carnea tocata se va sara inainte de prepararea tocaturii.
* Ficatul se va pastra pe parcursul zilei in apa rece.
* Slanina sarata se va tine in apa rece la o temperatura de pina la 12°C (la 1 kg de slanina sarata 3-4 l de apa).
* Calitatea carnii se va verifica apasind cu degetul asupra ei. Daca adincitura formata va disparea repede, iar la taiere sectiunea va fi uscata inseamna ca e buna calitatea.
* Carnea buna e de culoare rosie sau roza; carnea de oaie are nuanta maslinie, iar grasimea nu se lipeste de maini. Grasimea de animal tinar e de culoare alba, de animal batrin galbena.
* Cind carnea are un gust neplacut, in timpul fierberii se rocomanda a adauga in cratita o bucatica-doua de carbune.
* De asemenea, carnea poate fi taiata bucati, spalata minutios in apa rece, pusa intr-o cratita cu carbune; se va turna apa pina va acoperi carnea. Peste 2-3 ore carbunele se va scoate, iar carnea se va fierbe in continuare.
* Carnea de vita se va consuma peste o zi dupa taierea acesteia.

CIteste ...  Reteta de piftii si racituri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *