Retete de paste delicioase si rapide

Tăiţei cu sos de praz

Ingrediente: 500g tăiţei, sare, 2 fire de praz (600g), 200g slăninuţă afumată, 3 linguri de untdelemn, 1 căţel de usturoi, 1/2l apă fiartă cu Knorr sau concentrat de carne, 200g smântână, 100g brânză topită, piper, nucşoară, 100g parmezan sau caşcaval ras.                                     

Mod de preparare:

Se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg. Se curăţă prazul, se spală, se taie rondele subţiri. Se taie slăninuţa în bucăţele şi se prăjeşte în untdelemn. Se adaugă usturoiul ras, apoi şi rondelele de praz, care se lasă să se înmoaie 3-4 minute. Se adaugă apa fiartă cu Knorr sau concentrat de carne şi se lasă să se mijotească până ce prazul este bine pătruns. Se adaugă brânza topită şi smântâna. Se gustă sosul de se sare, piper şi nucşoară. Se toarnă peste tăiţei, presărându-se deasupra parmezan sau caşcaval ras.

Mai citeste ...
Rete culinare de Pirosti

Spaghete cu sos de usturoi

Ingrediente pentru 4 persoane: 400g spaghete subţiri, 2 căpăţâni de usturoi nou, 2 linguri de ulei de măsline, 100ml zeamă de legume (Vegeta + apă), piper.

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele în apă multă (să nu fie prea moi). Se curăţă usturoiul, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se stinge cu zeama de zarzavat, se fierbe – cu capac –  circa 5 minute, se gustă de sare şi piper. Se scurg bine spaghetele şi se amestecă cu sosul.


Paste picante

Ingrediente: 400-500g paste, 20g margarină sau unt, 3-5 căţei de usturoi pisaţi, 2 ardei iuţi tocaţi, piper roşu, 1 conservă sardele, 300ml smântână, 50g parmezan ras, nucşoară, sare, piper.   

Mai citeste ...
Retete de Antreuri Romanesti Traditionale cu Legume

Mod de preparare:

Încălziţi grăsimea, prăjiţi usturoiul, ardeii iuţi şi piperul la foc mic, după care adăugaţi sardelele, smântâna şi celelalte ingrediente, ca la pastele cu smântână.


Reţeta de bază pentru paste cu sos de smântână

Ingrediente: 400-500g paste (pastele din comerţ pot fi înlocuite ci tăiţei în casă, dintr-un ou sau două şi 300g făină). Sos de smântână: 50g parmezan ras, puţină nucşoară, sare, piper după gust.  

Mod de preparare:

Turnaţi smântâna într-o oală şi după ce o fierbeţi vreo 5 minute, adăugaţi parmezanul. Lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă puţin. După aceea puneţi şi celelalte condimente şi turnaţi sosul peste pastele fierbinţi, fierte separat în apă cu puţină sare.

Mai citeste ...
Retete culinare cu Gris

Share sa stie si altii !

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExceptional ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...