Acum esti aici: Acasa » Reteta prajitura Flori de salcam in pandispan

Reteta prajitura Flori de salcam in pandispan

Flori de salcam in pandispan

Ingrediente pentru prajitura


2 oua mari sau 2 mijlocii si un albus ramas, 40 g faina, o lingura rom, 7—8 ciorchini de flori de saicim, 30 g zahar pudra,- un plic cu zahar vanilat.

Se aleg 7—S ciorchini de flori de saicim (bine inflorite), se pun intr-u» vas eu apa multa si se agita usor, ca sa se curete de eventualele insecte sau praf. Se asaza pe un servet din tifon indoit in patru, ca sS- se scurga de apa. latre timp, se prepara compozitia. intr-o farfurie intinsa, albusurile se bat spuma cu furculita, se pune romul (fara zahar) si se bat inca’ putin, pina cind se intaresc din nou. Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se bat de 4—5 ori, se pune faina si se amesteca numai prin rasturnare, cu furculita (pina se incorporeaza).

Mai citeste ...
Reteta Gogosi simple si rapide

Tigaia se pune la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara) si se lasa sa se infierbinte, 4—5 minute, fara grasime. intre timp, florile de salcim (asa umede) se introduc in compozitie; se tin de codite sl se intorc pe toate partile, ca sa adere bine compozitia la ele. In tigaia infierbintata se pun doua linguri cu untdelemn si, imediat, se asaza in ea cite 2—3 flori, cit mai rasfirate «einghesulte (se iau de codite cu mina).

Se prajesc la foc mijlociu, cite 2—3 minute, pe fiecare parte; daca este nevoie, se mai adauga putina grasime, cala nu se lipeasca de tigaie. Se scot cu furculita pe farfurie, se pudreaza ca zahar si vanilie si se servesc calde sau reci.
Florile de saicim se pot pregati ia fel si in compozitie de clatite, insa mai groasa, ca pentru mere (v. „Mere in coca de clatite”).

Mai citeste ...
Reteta Prajitura cu fructe

Share sa stie si altii !