Acum esti aici: Acasa » Reteta pentru Turta dulce cu miere

Reteta pentru Turta dulce cu miere

TURTĂ  DULCE cu miere


Var I

350 g miere, 350 g făină, 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 1/2 linguriţă de bicarbonat, un vîrf de linguriţa de scorţişoară, un vîrf de linguriţă ¥de cuişoare, 1 lingură de rom, 1 lingură de ulei, 1 pahar de nuci.
Se pune mierea în vasul în care vom pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii pînă se moaie. Se dă de o parte, se pune făina cernută cîte puţin o dată şi, după ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rînd. Se freacă totul bine, se mai adaugă 1/2 linguriţă de bicarbonat proaspăt cernut, apoi cuişoare şi scorţişoară pisată, rom, ulei şi nucile curăţite, lăsate nesfărîmate. Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Var II

3 ouă, 100 g zahăr, 300 g făină, 300 g miere, un vîrf de cuţit bicarbonat, 1 linguriţă de scorţişoară şi cuişoare, 150 g nuci.
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr şi se adaugă cîte puţin făina. Se amestecă bine, apoi se adaugă mierea, albuşurile spumă, un vîrf de cuţit de bicarbonat,,
o linguriţă de scorţişoară amestecată cu cuişoare pisate şi cîteva nuci curăţite, după gust. Se unge tava cu ulei şi se toarnă compoziţia. Se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.

Share sa stie si altii !