Acum esti aici: Acasa » Diverse retete de Strudel

Diverse retete de Strudel

ŞTRUDEL CU BRÂNZĂ DE VACĂ

Pentru foaia de plăcintă,  Pentru umplutură, aceleaşi cantităţi ca la “Plăcintă cu brânză” în plus 75 g zahăr, 25 g stafide, 2 linguri unt.

Se întinde o foaie de plăcintă (v. 605). Se lasă câteva minute să se zbicească. Se freacă brânza de vacă cu untul, se pun ouăle, laptele, făina, zahărul, câteva stafide fără sâmburi, alese şi spălate şi un praf de sare. Se amestecă totul bine şi se pune cu lingura pe foaia bine unsă cu unt. Se întinde cu cuţitul, astfel încât stratul să fie de grosime egală. Se întorc pe masă părţile care atârnă în jos, ridicându-le cu marginea feţei de masă şi se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul feţei de masă, care se ridică dinspre partea lungă a mesei. Se taie sulul în bucăţi de lungimea tăvii, astfel încât să încapă două sau trei bucăţi în tavă. Se unge tava cu unt, se aşază plăcinta, se stropeşte deasupra cu unt şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se taie bucăţi, se aşază pe o farfurie, se presară zahăr şi se serveşte caldă. Se poate servi cu smântână.

Mai citeste ...
Reteta Prajituri cu nuci 2

 

 ŞTRUDEL CU SMÂNTÂNĂ

Pentru foaia de plăcintă,Umplutura: 300 g smântână, 2 ouă, 1 lingură  făină, 25 g stafide, 75 g zahăr, coajă de lămâie, sare, 2 linguri unt.

Se întinde foaia de plăcintă. Se amestecă smântâna cu ouăle, zahăr după gust, făina şi câteva stafide sau coajă rasă de lămâie şi un praf de sare. Se face la fel ca ştrudelul cu brânză.

 

 ŞTRUDEL CU VIŞINE

Pentru foaia de plăcintă,  Umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet, 2 linguri unt.

Se întinde foaia de plăcintă. Se scot sâmburii de la 1 kg de vişine spălate şi se lasă să stea o oră cu zahărul pisat (dacă este tos, trebuie să fie foarte fin cernut). Se scurge bine de zeama pe care au lăsat-o, se împrăştie egal pe foaia de plăcintă stropită cu unt şi presărată cu pesmet fin şi se continuă apoi ca la ştrudelul cu brânză. Se coace la foc mic circa o oră.

 

 ŞTRUDEL CU NUCĂ

Pentru foaia de plăcintă, Umplutura: 400 g nuci măcinate, 250 g zahăr, 2 linguri unt.

Se face la fel ca ştrudelul cu brânză. Umplutura se face din nuci trecute prin maşină, amestecate cu zahăr pisat.

Mai citeste ...
Reteta CORNETE CU NUCA

 

ŞTRUDEL CU GRIŞ

Pentru foaia de plăcintă Umplutura: 3 ceşti apă, 1/2 ceaşcă griş, 3 linguri zahăr sau miere, vanilie, sare, 1 lingură unt, 1 linguriţă ulei.

Se întinde o foaie de plăcintă. Separat se fierbe grişul în apă. Se îndulceşte după dorinţă cu zahăr sau cu miere. Se pune un praf de sare şi vanilie. Se dă grişul la o parte, amestecând din când în când până se răcoreşte, astfel încât pasta să rămână mai moale, ca o cremă. Se stropeşte foaia de ştrudel cu o lingură de unt, se întinde grişul şi se rulează. Se unge o tavă cu ulei. Se aşază ştrudelul şi se coace la foc potrivit.

Share sa stie si altii !