Acum esti aici: Acasa » Retete diverse de Pateuri

Retete diverse de Pateuri

 PATEURI CU CARNE

Pentru aluat franţuzesc,Umplutura: 250 g carne macră, 1 ceapă mică, 1 lingură untură, 1 ou, sare, piper.

Se face un aluat franţuzesc din care se întinde o foaie potrivit de subţire. Între timp se pregăteşte carnea aşa cum s-a arătat la “Plăcinta cu carne” (v. 566). Din foaia întinsă se taie rondele cu o formă mică de tablă (cât gura unui pahar de vin). Jumătate din numărul lor se aşază pe tava în care se vor coace. Se umezesc uşor cu o pensulă, cu apă. La celelalte se taie mijlocul cu o formă ceva mai mică (cât gura unui păhărel de ţuică). Fiecare cerc exterior se aşază peste o rondelă din tavă, cu atenţie să se potrivească bine marginea. Se pune la mijloc puţină carne, iar deasupra se aşază rondul tăiat cu forma cea mai mică. Se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor bine încins.

 PATEURI CU BRÂNZĂ

Pentru aluat franţuzesc, v. Umplutura: 150 g brânză de vacă, unt proaspăt cât o nucă, 2 linguri lapte, 1 ou, 1 linguriţă făină, sare.

Mai citeste ...
Musaca taraneasca

Se fac la fel ca pateurile cu carne. Umplutura de brânză se face ca la “Poale în brâu”

BOGACI

500 g făină, ¼ l lapte, 15 g drojdie, 1 lingură zahăr, 2 ouă, 60 g unt sau untură, 250 g jumări, 1 linguriţă rasă sare, piper şi puţin chimen.

Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se toarnă laptele în care s-au muiat drojdia şi o lingură de zahăr. Se adaugă ouăle, 60 g unt sau untură, sare şi piper. Se frământă. Din timp se pregătesc pe o farfurie jumări rămase de la topitul unturii, date prin maşină. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un deget, se întind deasupra jumările într-un strat cât mai egal, se împătureşte în patru şi se dă 10 minute la rece. Se repetă această operaţie încă de trei ori, la intervale de 10 minute, după care se întinde o foaie groasă de circa 2 cm. Se taie forme rotunde de mărimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presară câteva boabe de chimen şi se coc la foc bun.

Mai citeste ...
Reteta Pate de ficatei de pui cu coniyac

Din rămăşiţele de aluat se mai întinde o foaie, se taie bastonaşe de lăţimea unui creion, se presară chimen sau parmezan ras şi se coc la cuptor. Se obţin sărăţele delicioase.

 

Share sa stie si altii !