Teoriile Slabirii -Cum sa slabim eficient?

Prima Teoria “slabirii” – Dieta Hipocalorica

  • Se bazeaza pe o abordare hipocalorica a problemei – reprezinta cea mai mare gafa stiintifica a secolului XX.
  • Este o pacaleala, o “ipoteza” fara fundament stiintific real.
  • Nu se poate obtine astfel nici un rezultat serios si durabil.
  • Aceeasi teorie a fost creata de doi medici americani : dr. Newburg si dr. Johnston, de la Universitatea din Michigan; in 1930, acestia sustin intr-o publicatie a vremii ca “obezitatea este mai curand rezultatul unei alimentatii prea bogate in calorii decat o deficienta a metabolismului”.
  • Studiul lor asupra echilibrului energetic se bazeaza pe un numar limitat de observatii si – mai ales – este realizat pe o perioada prea scurta pentru a avea un fundament stiintific serios.
  • Studiul a fost considerat, inca de la aparitia lui, un adevar stiintific “absolut” si, de atunci, a fost luat drept “litera de Evanghelie”.
  • Desi, mai tarziu, chiar autorii au emis rezerve serioase asupra concluziilor lor, acestea au fost trecute cu vederea.
  • Cura de slabire este inutila

  • Curele de slabire sunt unele dintre cele mai curioase si neeficace experiente ale omului.
  • Cand, oare, se vor disciplina oamenii pe ei insisi, dar nu numai pentru zile, saptamani, chiar luni, pentru a atinge un tel sau sa vada ca acest tel este sabotat din minutul in care este atins ?
  • Curele nu sunt eficace pentru ca, pe durata lor, singurul lucru la care te gandesti este ce vei manca dupa terminarea curei.
  • Cum sa ai succes cand te gandesti numai la mancare ?
  • Privarea si apoi indepartarea devin un cerc vicios.
  • Curele sunt temporare si, de aceea, si rezultatele sunt temporare.
  • Cand suntem in cura, sistemele noastre sunt impinse spre revolutie, incercand sa se adapteze la noul regim, iar la incetarea curei ele se readapteaza la vechile tipare. Rezultatul este slabirea functionala (nu pierderea greutatii) a intregului organism.
  • Aproape toate curele se contrazic intre ele.
  • Modul nou de a gandi, un nou mod de a manca, astfel incat curele devin inutile si invechite.

Teoria caloriilor

Caloria (definita mai putin riguros) este cantitatea de energie necesara pentru a ridica temperatura unui gram de apa de la 14 grade la 15 grade C.











Corpul omenesc are nevoie de energie; nu exista pierdere de energie in corpul uman, pentru ca :

  • Daca nevoile energetice ale unui individ sunt mai mari decat caloriile pe care acesta le absoarbe, se creeaza un deficit de calorii. Prin urmare, organismul va lua o cantitate de energie echivalenta din grasimile de rezerva, ceea ce duce la o scadere de greutate.
  • Daca nevoile energetice sunt mai mici decat caloriile absorbite, rezulta un excedent de calorii, care se va stoca sub forma de grasimi de rezerva. Aceasta (explicatie) logica rezulta dintr-o ecuatie inspirata din teoria lui Lavoisier asupra legilor termodinamicii.

Teoria acizilor

O adevarata plaga a vremurilor noastre o constituie reumatismul, obezitatea si artrita, iar produsele farmaceutice folosite pentru a le combate declanseaza la randul lor alte boli.
Dar maladia nu dispare decat daca se inlatura cauza, ulterior fiind necesara stabilizarea definitiva a starii de sanatate.
Cauza principala ce genereaza reumatismul, artrita si alte boli, afectiunile renale si cutanate, de exemplu, consta in cresterea aciditatii sangelui. Sangele uman are in componenta lui 20% acizi si 80% substante alcaline sau bazice. In urma consumului de alimente care sporesc cantitatea de acizi din sange, toate organele de excretie (in special rinichii) nu mai sunt in stare sa faca fata proceselor de eliminare a substantelor toxice pentru organism si, atunci cand se instaleaza hiperaciditatea constanta a sangelui, vom fi expusi mult mai usor numeroaselor maladii.
Una dintre cele mai grave consecinte ale hiperaciditatii este lipsa de calciu, deoarece el este folosit in procesul neutralizarii surplusului de acizi; astfel, calciul este sustras din oase si dinti si, ca urmare, apar tot felul de boli nervoase, afectiuni dentare, sciatica, dureri la nivelul coloanei vertebrale. De asemenea, fracturile se produc cu mult mai multa usurinta. Cea mai mare parte din surplusul de acizi il constituie acidul uric. Surplusului de acizi i se mai adauga insa si alte substante straine de structura fireasca a organismului, ca, de exemplu : sarea de bucatarie, diverse toxine, otravuri etc., care se depoziteaza in tot corpul sub forma de reziduuri, “dopuri” de mucozitati. Acestea duc la decalcifierea tesuturilor, la acoperirea cu grasimi a peretilor arterelor sau organelor. Unii acizi se depun sub forma de cristale in articulatii sau in tesuturile musculare si, ulterior, intreaga activitate a organismului este dereglata. Depunerile de acizi provoaca, pe langa cele enumerate anterior, si arterioscleroza, disfunctii renale, oboseala si dureri de cap permanente.
Dupa cum am vazut, hiperaciditatea se datoreaza hranei si ajunge in celulele corpului nostru in urma arderilor metabolice. Ca o consecinta a acestor procese chimice se nasc acizi si baze, intr-un procent ce ar trebui sa corespunda celui normal din sange, astfel incat sa nu apara un dezechilibru in relatia acido-bazica a acestuia.
Iata alimentele din a caror ardere metabolica rezulta acizi in proportie de 100% : carnea, grasimile animale, grasimile vegetale (uleiuri si margarine), painea alba, intermediara, cozonacul, rahatul, zaharul rafinat, sarea de bucatarie, toate dulciurile preparate din zahar, ciocolata.
Alimentele care se transforma 100% in baze sunt : zarzavaturile, verdeturile, ceapa, cartofii, castanele comestibile, taratele de grau, germenii de grau, exceptie facand pastaile de leguminoase.
Celelalte alimente oscileaza intre cele doua tipuri de substante. Aproape neutre sunt socotite si unele fructe, ca : bananele bine coapte, pepenii, rosiile, merele foarte coapte.
Cerealele dau 60% baze, dar prin fierbere pierd din valoarea bazica.
Bolnavilor de reumatism, sciatica, artroze, celor cu afectiuni osoase sau dentare le este recomandat sa consume, cat este posibil, o alimentatie bazica. Se adauga cel mult lapte prins, fiindca acesta contine mult calciu. De asemenea, le este recomandata apa de zarzavat (“apa tonica”) si apa de tarate (“apa minune”) – vezi capitolul “Retete speciale”.
Pentru ca procentul de 80% baze si 20% acizi din sange nu are voie sa se modifice, organismul cauta sa elimine surplusul de acizi din sange si il depoziteaza in corp. Multe persoane sufera datorita hiperaciditatii si a insuficientei bazice din organism Din acest motiv se intalnesc atatea afectiuni dentare, datorate carentelor de calciu, care este o baza. Si totusi, multe persoane suporta mai curand durerile dentare, injectiile si alte suferinte decat sa-si schimbe modul de alimentatie si sa se hraneasca numai cu cruditati, cel putin o anumita perioada.
Acizii “fura” din organismul uman calciul si alte minerale bazice pentru ca numai asa pot fi neutralizati.
Pentru neutralizarea acizilor este indicat consumul legumelor si verdeturilor crude, al graului si bananelor coapte.
De asemenea, sucurile de legume si ceapa ajuta si ele la neutralizarea acizilor.

    1. Teoria metabolismului dezechilibrat

Toxemia este cea prin care stiinta moderna denumeste dezechilibrul metabolic. Corpul uman a fost “proiectat” ca un echilibru in formarea tesuturilor – anabolism
– si distrugerea lor – catabolism. Un exces al unei functii metabolice asupra alteia reprezinta un dezechilibru metabolic.

  1. In procesul metabolic, vechile celule sunt mereu inlocuite cu altele noi. Celulele moarte sunt toxice (chiar otravitoare) si trebuie inlaturate din corpul dumneavoastra, cat se poate de urgent, pe 4 canale de eliminare : intestine, vezica urinara, plamani si piele. Acesta este un proces natural, care are loc indiferent de vointa omului, dar care poate fi impiedicat de cauze care fac ca toxinele sa nu fie eliminate in ritmul in care sunt produse. Atat timp cat la dispozitia omului exista o cantitate suficienta de energie,respectivele reziduuri sunt eliminate corect.
  2. A doua cale de aparitie a toxemiei in corp este cea provocata de reziduurile de mancaruri care nu sunt corect digerate, asimilate si incorporate in structura celulara.

Majoritatea covarsitoare a alimentelor pe care le consumam este preparata (gatita). Noi prajim, fierbem, inabusim, coacem aproape tot ce mancam. Pentru ca mancarea a fost schimbata fata de starea ei naturala iar noi nu suntem adaptati biologic sa ingeram o cantitate atat de mare din mancarea transformata, reziduurile unei digestii si asimilari incomplete formeaza o mare cantitate de deseuri in corpul nostru. Aceste deseuri sunt toxice.
Daca in dieta cuiva predomina mancarurile concentrate*, corpul, in mod regulat, este incarcat cu toxine.
Deci zilnic, corpul isi creeaza toxemia in doua moduri : prin procesul normal metabolic si prin reziduurile mancarurilor, care nu au fost suficient utilizate.
Cand cantitatea de reziduuri toxice retinute de organism este mai mare decat cea eliminata, apare o depunere a excesului, care se transforma in supragreutate.
Aceste toxine au o natura acida si, deoarece duc la cresterea aciditatii in corp, organismul va retine apa pentru a o neutraliza (aciditatea), adaugand corpului mai multa greutate.

Teoria detoxificarii

Detoxificarea corpului este cel mai important tel al acestui program. Este un lucru dificil si poate neplacut la inceput, cand acumularea este cheltuita pentru eliminarea toxinelor.
Atat timp cat exista reziduuri toxice in sistemul dumneavoastra, o mare energie este cheltuita pentru eliminarea lor.
La inceput, pot aparea efecte secundare, cum ar fi balonarea. Aceasta arata lupta fructelor cu toxinele care sunt puternic rascolite. O parte dintre toxine sunt eliminate pe gura sub forma unor secretii, ceea ca va poate indica starea de raceala. Fructele au tendinta sa rascoleasca si sa “mature” toxinele din tesuturi.
Amintiti-va ca, ori de cate ori va schimbati obiceiurile alimentare, organismul este tulburat, incercand sa se adapteze.
Corpul, avand la dispozitie o cantitate atat de mare de energie noua, incearca sa-si elimine toxinele nedorite. Cand organismul isi da seama ca aceasta energie este permanenta, el va elimina regulat toate toxinele, iar disconfortul dispare.
Nu va intoarceti la vechile obiceiuri alimentare.
Eliminarea totala a toxinelor poate dura luni sau chiar ani. Disconfortul aparut arata cat de mare nevoie are corpul de detoxificare. Trebuie sa intelegeti ca acest program dureaza o viata.
Dati o sansa organismului sa functioneze la cel mai ridicat nivel posibil, neimpiedicat de toxine si supragreutate !
Corpul dumneavoastra vrea sa straluceasca.
Aveti oricand la indemana instrumentele necesare pentru aceasta.

Share dacă ți-a plăcut !

Shares

Acum esti aici: Acasa » Teoriile Slabirii -Cum sa slabim eficient?

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close