Cure rapide de slabire

Cure rapide de slabire cu recomandari si informatii
Cura de slabire cu cartofi fierti
Timp de 7 zile se manaca numai cartofi fierti ,stropiti cu zeama de la o lamaie si presarati cu patrunjel .Portiile pot fi oricat de mari inportant fiind consumul a 2,5 l de apa sau ceai neindulcit intre mese.Regimul este usor de tinut dar nu se adauga alte alimente.
– Cura cu lamai
Se incepe cu zeama unei lamai pe zi crescand zilnic consumul cu cate una pana ce se ajunge in ziua a zecea, la zece lamai consumate sub forma de limonada ( eventual cu putina zaharina), apoi se descreste pana se ajunge din nou la o lamaie pe zi.
Lamaile au ca principale proprietati tonificarea sistemul nervos, tonificarea inimii si activarea globulelor albe. In plus ele sunt bactericide, diuretice, antiscorbutice antiartritice, etc
– Cura cu mere
Se conuma zilnic un kilogram de mere fara alte alimente.
Marul este un tonic al sistemului nervos, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant, calmant, racoritor, laxativ, etc.
Cura este recomandata atat in obezitate cat si in astenie fizica si intelectuala, surmenaj, demineralizare sau pentru prevenirea infectiilor respiratorii.
-Cura cu cirese sau visine
Se consuma doua zile pe saptamana, 1kg cirese sau visine (in perioada de sezon), fara alte alimente.
Sunt bune eliminatoare de toxine, favorizeaza transpiratia, favorizeaza digestia, remineralizeaza organismul, tonifica organismul si tenul, incetinesc imbatranirea.
Ciresile si visinile sunt recomandate atat in tratamentul obezitatii cat si al celulitei.

– Dieta pe baza de greapfruit
Dieta pe baza de greapfruit este recomnadata de acei nutritionisti care sunt de parere ca fructul are in componenta substante care dizolva grasimile.Regimul se tine 7 zile timp in care se slabesc 5 kilograme.
Micul dejun:
1/2 greapfruit, 1 cafea fara zahar
Pranz:
1/2 greapfruit, 1 ou, 1 felie de paine prajita, 1 salata, 1 ceai sau 1 cafea
Cina :
1 greapfruit, 2 oua fierte tari, salata verde
– Cura cu kiwi
Kiwi este consumat in special in perioadele reci ale anului pentru intarirea organismului.
Kiwi contine foarte multa vitamina C (un fruct de marime medie acopera nevoile zilnice ale unui adult), vitamina E (un fruct asigura un sfert din aportul zilnic din vitamina E recomandat), vitamina B2, vitamina B3, vitamina A, acizi organici si fibre.
Fructul este bogat in cupru, potasiu si magneziu, dar contine si alte minerale: calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc. Trebuie remarcat faptul ca un fruct kiwi contine mai mult potasiu decat o banana. Cu toate ca este bogat in substante nutritive un fruct de kiwi are numai 45 calorii. El reprezinta un puternic antioxidant, intaritor al sistemului imunitar cu mare eficacitate impotriva efectelor imbatranirii.
Consumul de kiwi reduce riscul producerii cancerului, a bolilor de inima si previne formarea cataractei, care poate cauza orbirea. El previne aparitia astmului si a alergiilor si participa la refacerea structurilor lezate, intervenind in starile inflamatorii si in vindecarea ranilor.
Are efect tonic asupra capilarelor si protejeaza arterele impotriva depunerii placutelor de aterom. Fibrele de kiwi protejeaza impotriva diabetului si a bolilor de inima.
Spre deosebire de alte surse de vitamina E, kiwi este un fruct sarac in grasimi. Avand doar 45 cal/100 g si foarte multe fibre, reprezinta un fruct ideal pentru cazurile de obezitate.
Cuprul din kiwi este vital pentru cresterea copiilor, intarirea oaselor, intarirea dentitiei, dezvoltarea cerebrala si echilibrarea imunitatii.
Fructul se consuma proaspat, taiat pe jumatate si mancat direct din coaja cu ajutorul unei lingurite sau ca suc natural.
Cura consta in consumul a 100-250 g kiwi pe zi in cure de cate doua saptamani. Se poate consuma dimineata inainte de masa sau chiar in timpul mesei in amestec cu putina branza de vaci.
– Cura cu lamai
Se incepe cu sucul unei lamai in prima zi si se creste zilnic cu sucul unei lamai pina se ajunge la 10 lamai,cind se bea in scadere 9,8,7 s.a.m.d. Sucul se bea cu apa in dilutia 1:5-1:7.
Pe parcursul acestei cure cei cu exces de tesut adipos vor evita sa bea si alte lichide. Nu se adauga miere.
Se bea inainte de mese sau pe stomacul gol. Cei cu anemie grava vor face o cura ajungind doar la 4 lamai si mentinaind acest plafon timp de 6 zile.Indicatii:varice,celulita,flebita,trombolflebita,afectiuni hepatice,diabet,litiaza urice,poliatrita reumatoida.
– Cura cu mere
Se folosesc mere coapte si proaspete date prin razatoare cu tot cu coaja, fara simburi. Se maninca timp de 3 zile numai mere rase si se bea apa sau suc de mere. Revenirea la alimentatia normala se face treptat.
Nu se consuma deloc carne, zahar,cafea,alimente prajite sau conservate. Este o metoda foarte buna de eliminare a surplusului de greutate,a tesutului adipos,de stagnare a unor boli cum ar fi varicele,glebita,tromboflebita.
Alte efecte sunt normalizarea tranzitului intestinal,eliminarea masiva de toxine,eliminarea unor afectiuni precum constipatia,afectiunile biliare.Contraindicatii:subponderabilitate,stari de devitalizare,ulcer,diaree cronica,gastrita hiperacida,colita de fermantatie.
– Cura rapida cu struguri
Incepe intotdeauna cu o perioada “de incalzire” care dureaza trei zile, in care consumam progresiv: o jumatate de kilogram de struguri in prima zi, un kilogram in a doua zi, ajungandu-se pana la 1,5 kg in cea de a treia zi.
Dupa aceste zile in care ne obisnuim digestia si metabolismul cu struguri, urmeaza 5 zile (daca vreti sa slabiti drastic pot si zece zile) in care se consuma numai si numai struguri, ca atare sau sub forma de suc. Se consuma in fiecare zi minimum 1,5 kg de struguri ori 1-2 litri de suc proaspat, cantitatea maxima fiind de 3-4 kg de struguri ori 2-4 litri de suc, zilnic.
Dupa ultima zi in care consumam numai struguri, ne reobisnuim gradat cu alimentele normale, consumand mai intai infuzii indulcite cu miere si alimente usoare (supe de legume calde, cartofi fierti), ajungand in 3-4 zile sa ne alimentam normal.
Recomandari in timpul curei: pentru a tine cu succes cura, este necesar in primul rand ca intotdeauna sa fim bine aprovizionati cu struguri, asa incat sa nu ramanem fara “combustibil” si sa apelam sub imboldul foamei la alimentele din frigider. Strugurii trebuie sa fie dulci, bine copti, proaspeti (sa nu fi intrat in fermentatie sau sa se fi deshidratat la soare) si parfumati. Singurul supliment care se permite pe parcursul curei sunt ceaiurile calde, neindulcite, de chimen, menta piperata ori cimbrisor, pentru a va incalzi corpul (care in aceasta perioada este mai sensibil la frig) si pentru a combate eventuala diaree sau crampele abdominale.
Efecte: aceasta cura este o veritabila matura pentru organism, care ne curata de toxine, elimina prompt obezitatea, regleaza metabolismul, intareste sistemul cardiovascular. Cura cu struguri curata si infrumuseteaza tenul si pielea, combate acneea, eruptiile cutanate, ajuta la vindecarea dermatozelor rebele la alte forme de tratament. In urma proceselor de dezintoxicare declansate prin aceasta cura, pielea devine stralucitoare si catifelata, surplusurile de greutate sunt cu usurinta eliminate.
Cura medie cu struguri
Timp de doua zile pe saptamana, nu se consuma nimic altceva decat struguri: 1,5 – 3 kg/zi. Ziua de cura incepe si se termina intotdeauna la aceeasi ora. Este bine ca zilele de cura sa nu fie la o distanta prea mare una de cealalta, repausul de o zi intre ele fiind suficient (cele mai convenabile zile s-au dovedit a fi cele de vineri si duminica, cand programul este mai lejer).
Recomandari in timpul curei: este bine ca timp de o luna sa aveti in fiecare saptamana doua astfel de zile de struguri. Veti vedea ca in aceasta luna organismul va cere instinctiv alimente mai usoare si mai bogate in vitamine si minerale (fructe, legume, lactate proaspete), ceea ce va va ajuta sa slabiti armonios. In cazul in care apar probleme, cum ar fi usoara diaree sau crampele, puteti consuma in ziua de cura mici cantitati de ceai de chimen ori menta, neindulcite, la iesirea din cura introducand painea prajita, orezul, aperitivele uscate.
Efecte: scaderile in greutate sunt mai putin spectaculoase ca la cura precedenta, dar daca intre zilele de cura mentineti o alimentatie regulata (fara suplimente intre mese) si usoara (fara prajeli, carne, dulciuri suculente), veti scadea incet si sigur in greutate – 1-3 kilograme pe saptamana.
Cura lenta cu struguri
Inedit la aceasta cura este faptul ca se pot consuma si alte alimente in afara de struguri. Cantitatea de fructe consumate creste, gradat, astfel: in prima zi se consuma o jumatate de kilogram de struguri repartizati la cele trei mese principale (de exemplu, cate un ciorchine inainte de fiecare masa). A doua zi, se va consuma cu o jumatate de kilogram mai mult, deci un kilogram de struguri repartizat la mesele principale. Se creste cu cate o jumatate de kilogram pe zi, astfel incat in a sasea zi se ajunge la trei kilograme de struguri, repartizati la cele trei mese principale. Se mentine aceasta cantitate timp de inca trei zile (deci in zilele 7,8 si 9), dupa care se revine la alimentatia normala.
Recomandari in timpul curei: strugurii se consuma intotdeauna inainte de masa, fiind repartizati echilibrat, astfel incat sa nu ajungem sa mancam la cina doua kilograme de struguri, in timp ce in restul zilei ne-am delectat cu toate bunatatile, in afara de struguri. Intre mese, nu se mananca nimic. Pe parcursul curei, mesele se iau pe cat posibil la aceeasi ora. Cel mai bine este sa consumam strugurii cu tot cu coaja. Cura se poate repeta dupa trei zile de pauza.
Efecte: scaderea in greutate este lenta, dar sigura, cu conditia sa nu facem abuzuri alimentare. Strugurii (mai ales cei dulci si cu un parfum fin) sunt printre putinele fructe al caror consum nu produce o crestere spectaculoasa a poftei de mancare. Datorita faptului ca sunt bogati in zaharuri foarte usor asimilabile, consumarea lor elimina prompt starile de slabiciune (provocate de scaderea glicemiei) care apar frecvent in curele de slabire. Mai mult, s-a constatat o actiune echilibranta a strugurilor la nivel nervos, ce are drept efect eliminarea nevoii imperioase si maladive de a manca. Persoanele care au un apetit “taios”, care nu rezista la regimuri mai radicale (cum ar fi postul negru, de pilda), pot apela cu incredere la aceasta cura, impunandu-si doar sa manance la ore regulate si sa inceapa fiecare masa, conform prescriptiei, cu struguri.

Share dacă ți-a plăcut !

Shares

Acum esti aici: Acasa » Cure rapide de slabire

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close