Alimentaţia în tratarea bolii canceroase

 Tratarea bolii canceroase prin dieta

Alimentaţia ideală: 55% glucide, 30% lipide şi doar 15% proteine.

Carnea- cel mai bine ar fi să se consume doar de 2 ori pe săptămână. În trecut oamenii consumau la noi în ţară carne doar duminica sau la sărbători, dar astăzi se consumă zilnic şi sunt familii în care nu se găteşte fără carne. Consumul în exces al cărnii în tratamentul bolii canceroase este foarte nociv pentru că aceasta va furniza materie primă pentru formarea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte putem afirma că consumul cărnii este hrană pentru cancer.

Este bine deci să se consume doar de 2 ori pe săptămână. Acestea furnizează proteine de bună calitate uşor asimilabile de organism. Carnea roşie este o excelentă sursă de fier. Nu este însă indicat să se consume carne grasă pentru că aceasta ajută la creşterea colesterolului rău din organism. Cel mai bine ar fi să limitaţi consumul cărnii roşii la 100-150 g de carne pe săptămână de preferinţă la prânz. Carnea albă conţine mai puţin fier, dar şi mai puţine grăsimi. Se poate consuma de 3 ori pe săptămână, în total 300 g pe săptămână preferabil la prânz sau cină.

Se vor evita preparatele cu sosuri sau carnea prăjită în ulei preferându-se cea fiartă şi fără pieliţe (la cea de pui în special). Se poate înlocui carnea cu un ou sau o farfurie de legume uscate amestecate cu cereale.

Se vor evita însă orice produs obţinut de la animalele crescute cu concentrate. Trebuie să fie bine înţeles acest lucru de către fiecare bolnav, deoarece în crescătorie animalele primesc o serie de concentrate care fac să se înmulţească celulele în mod anarhic şi în cantitate mare. Trebuie cunoscut că un pui de la crescătorie în 45 de zile ajunge la vârsta biologică de 2 ani şi are mult mai multă carne decât unul crescut în mod natural, dar celulele lui s-au înmulţit anormal. Ori în cancer tocmai aceasta este problema, înmulţirea celulelor anarhic. Deci orice om care face un tratament contra cancerului ar trebui să se ferească de toate produsele care au în componenţa lor o serie de substanţe chimice care fac să se înmulţească celulele. Nimeni nu va putea prin nici o metodă de preparare să extragă din aceste cărnuri aceste substanţe şi deci se vor evita, pentru că altfel orice tratament se va face va fi anulat de către alimentaţie. Aici intră orice carne de la animale crescute cu concentrate şi de asemenea subprodusele din aceste cărnuri (salamuri, mezeluri, etc).

Grăsimile. Este suficient 1 lingură de grăsimi pe zi, adică aproximativ 30g de grăsime pe zi. Un sfert poate fi acoperit de carne şi trei sferturi de ulei vegetal. Grăsimile saturate se găsesc în unt, mezeluri, ouă şi carne. Dacă acestea se consumă în exces provoacă creşterea colesterolului “rău” din organism. Grăsimile nesaturate se găsesc în uleiurile vegetale, legumele oleaginoase şi peşte. Acestea contribuie la scăderea colesterolului “rău” din organism şi fluidifică sângele.

Se va evita la gătit grăsimea cu excepţia uleiului de măsline care rezistă la căldură. Se poate însă adăuga o linguriţă de unt care este indicat să se consume în mâncare.

Legumele proaspete: acestea sunt surse de minerale şi vitamine şi vor constitui o parte însemnată din hrana zilnică. De asemenea acestea sunt foarte bogate în fibre. Ar fi foarte bine să fie consumate la fiecare masă. Legumele de culoare galbenă sau roşie (morcovi, sfeclă, tomate, ardei) sunt foarte bogate în beta-caroten  care este un element indispensabil în lupta contra bolii. Este bine ca acestea să fie consumate în cantităţi cât mai mari. Se preferă consumate crude sau sub formă de sucuri care de asemenea se vor putea consuma în orice cantitate, în funcţie de toleranţa individuală în diferite combinaţii. Este bine să se folosească în consum sau pentru suc legume proaspete crescute fără adausuri chimice şi cât mai aproape de când au fost culese.

Fructele: obligatoriu se vor consuma de cel puţin două ori pe zi. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Conţin însă în plus zaharuri, dar aproape toate conţin vitamina C care este un foarte bun antioxidant. În plus căpşuni, cireşe, pepeni, piersici, etc conţin şi vitamina A care este de asemenea utilă organismului, deci abuzaţi de ele. Cu cât se consumă mai multe fructe crude sau chiar sub formă de sucuri obţinute pe loc (nu cu conservanţi şi preambalate) cu atât se ajută mai mult la vindecare. Dacă aveţi balonări sau probleme intestinale faceţi compot dar fără zahăr. Pentru că zahărul este foarte bine dacă va fi înlocuit cu mierea definitiv în alimentaţie. Notăm siropul de cătină, coacăze sau afine care se va putea lua zilnic câte 2-3 linguriţe de către toate persoanele care frac tratamente medicamentoase contra cancerului(chimioterapie, etc).

Lactatele: bogate în proteine, calciu, etc. sunt foarte indicate mai ales pentru cei care fac chimioterapie. Se indică la aceştia consumul iaurtului care este mai uşor asimilabil şi în plus este util în lupta cu boala şi cu efectele ne dorite ale chimioterapiei. Se poate consuma zilnic iaurt în orice cantitate în funcţie de toleranţa individuală. Este util şi în lupta cu candidoza care este din păcate foarte prezentă la cei care fac tratamente cu multe antibiotice sau medicamente de sinteză. Dar trebuie să se facă diferenţierea între lactatele utile şi cele care nu mai conţin nimic util. Laptele prin pasteurizare îşi pierde vitaminele, enzimele şi devine mort, Acesta nu mai este util în tratament ba chiar se evită, pentru că laptele pasteurizat furnizează organismului doar cazeină, care nu este utilă ba din contră strică organismului.

Generalităţi: se vor elimina afumăturile, zahărul (se înlocuieşte cu miere sau lemn dulce), grăsimile prăjite, coloranţii, aditivii alimentari, coloranţii şi se va căuta ca hrana să fie una biologică la care nu s-au folosit îngrăşăminte sau alte chimicale.

Alimente de evitat: margarina, zahărul, uleiul rafinat, alimentele aditivate cu E-uri, alimentele conservate timp îndelungat, fierte sub presiune şi în cuptoare cu microunde, abuzul de carne, în special din crescătorii unde se cresc cu o serie de hormoni şi chimicale, băuturile răcoritoare chimizate şi tot ce conţine substanţe chimice.

Trebuie să se ştie că nu la toată lumea este utilă dieta fără carne şi doar cu legume şi fructe sau sucuri. În unele cazuri această alimentaţie poate produce agravarea bolii. O alimentaţie corectă pentru unul poate să fie incorectă pentru altul. Se va testa de aceia fiecare în parte şi va nota ceea ce poate şi ceea ce nu poate tolera organismul său. Se cunoaşte faptul că nu există doi gemeni identici şi în nici un caz nu vor fi nici doi bolnavi care să răspundă identic la acelaşi tratament sau alimentaţie.

Se vor consuma de asemenea cât mai puţine grăsimi alimentare fiind foarte bine dacă acestea se înlocuiesc cu grăsimi vegetale. De asemenea se va consuma cât mai puţină sare în alimentaţie.

Dintre legume şi fructe este bine să se evite: fasolea, mazărea, lintea şi toate alimentele (legume, fructe) care produc deranjamente digestive.

În toate cazurile se va căuta să nu existe constipaţie ci defecaţia să se poată face cât mai uşor, deoarece eforturile la defecaţie sunt foarte nocive şi pot agrava afecţiunea. Este bine ca reglarea digestiei să se facă cu ajutorul unei alimentaţii cât mai potrivite bolnavului.

Fructe şi legume care ajută la vindecare: căpşun, castravete, cătină, ceapă, cireşe, coacăz, dovleac, floarea soarelui, grâu, lămâi, măcriş, nuc, orez, ovăz, pătrunjel, pătlăgeaua vânătă, pepeni, prun, ridiche neagră, roşii, salată, sfeclă, soia, spanac, ţelină, usturoi, varză, vişin.

Seminţele de caise, piersici, prune. Se consumă câte 7 seminţe pe zi perioade lungi de timp. Acestea conţin vitamina B15. De asemenea se vor consuma mere cu coajă şi seminţe zilnic. Acestea conţin quercitină. Se vor consuma cât mai multe.

Terapia prin dietă: se aud din ce în ce mai multe cazuri de vindecări datorită unei anumite diete. Ei bine se cunoaşte faptul că boala canceroasă afectează întreg organismul şi nu numai un anumit grup de celule. Deci este foarte utilă o dietă care să ajute le refacerea întregului organism. De asemenea faptul că toate cazurile sunt ajutate în primul rând de o dietă. Se va elimina pentru aceasta în primul rând toate grăsimile animale prăjite sau care înainte de a se consuma au suferit un proces termic în care acestea se pot transforma ajungând să fie toxice. Se vor înlocui în toate cazurile cu uleiuri vegetale consumate crude.

Zahărul va fi scos definitiv din alimentaţie şi înlocuit cu miere.

Se vor consuma cât mai multe legume şi fructe proaspete sau cu minime transformări eventual sub formă de sucuri de legume şi fructe proaspete. Nu se admit conservanţii, aditivi alimentari şi alte adausuri sintetice. De asemenea este foarte indicat ca să se consume aceste alimente înainte de a se oxida. Având în vedere faptul că unele dintre fructele şi legumele chiar proaspete fiind, în momentul în care se vor transforma în sucuri, au parte de un proces foarte rapid de oxidare (şi prin aceasta la o degradare care nu este indicată organismului) este indicat să se consume cât mai repede. Nu este indicat să se prepare sucuri de legume şi fructe decât în cantitatea care se va consuma imediat.

În unele cazuri în care nu se pot consume fructe şi legume proaspete se vor admite acestea sub formă de fierturi (legumele), compoturi (fructele), şi în nici un caz nu se vor pregăti cu ajutorul uleiurilor, chiar vegetale prin încălzire sau prăjire.



Carnea este foarte indicat să se consume cât mai mult fiartă, fiind mult mai uşor acceptată de către toate organismele, chir foarte slăbite de boală.

Sunt indicate în special: cartofii copţi sau fierţi în coajă, roşiile crude, morcovii suc sau fierţi, fasolea fiartă dar numai cea verde. Fasolea uscată nu este admisă sub formă de boabe în nici un caz. Soia sub formă de lapte de soia. Cereale germinate de orice fel: grâu, ovăz, orez, secară, porumb în orice cantitate. Mei germinat se poate da la orice tip de cancer. Este bine ca în dietă să fie cuprins cel puţin 200 g de seminţe germinate zilnic, perioade cât mai lungi de timp. Ar putea să fie una dintre cerinţele de bază. Acestea vor contribui la o alimentaţie cu vitamine naturale, suficiente care vor ajuta la o mai rapidă redresare a organismului. De asemenea acestea conţin o serie de minerale foarte utile organismului, enzine, etc. Deci nu ezitaţi să le folosiţi zilnic în cantitate cât mai mare. Acestea se pot consuma în cazul în care bolnavul nu dispune de o dantură sănătoasă prin măcinare cu ajutorul maşini de carne de exemplu cu care se pot măcina de 2 ori, înainte de a fi administrate. Cantitatea care se poate da este de minimum 200 g pe zi, administrat în cursul întregii zile. Bine înţeles că această cantitate se poate mări în funcţie de toleranţa individuală a fiecăruia. Se poate chiar ca anumite mese să fie suplinite de acestea.

Se vor consuma de asemenea seminţe oleaginoase zilnic: floarea soarelui, dovleac, soia.

Dintre fructe menţionăm toate fructele de pădure ca foarte utile în alimentaţie. Acestea se pot da fie crude, fie sub formă de sucuri sau în cazurile de intoleranţe alimentare se vor da sub formă de compoturi cu miere (nu cu zahăr) dacă trebuie îndulcite.

Alimentaţia trebuie să conţină puţine grăsimi, fără zahăr rafinat, cu foarte multe vitamine şi minerale naturale.

Apa-pentru că apa este foarte importantă se va consuma numai apă curată. Apa care are un termen de garanţie mai mare de 10 zile se va exclude, pentru că aceasta conţine conservanţi. Apa plată, minerală, etc se va înlocui cu apă de la robinet sau chiar de la izvor. Se pune la 2 litri de apă 2 morcovi (rădăcină), 1 pătrunjel (rădăcină) şi o felie de rădăcină de ţelină rase mărunt. Se lasă apoi apa pentru 24 ore, acoperită doar cu un tifon şi apoi se poate consuma fără nici o teamă pentru că rădăcinoasele absorb substanţele toxice din apă şi lasă în schimb o serie de vitamine. Se consumă după 24 ore fără să se consume ceea ce s-a depus (morcovi, etc) la temperatura camerei.

Spălarea pe dinţi. Pentru că majoritatea pastelor de dinţi conţin fluor este indicat să se pună pe periuţa de dinţi sare de bucătărie şi să se spele dinţii cu ea, apoi se clăteşte cu apă. Apa cu sare este de fapt ser fiziologic şi nu este nocivă pentru spălături, ci vă ajută să aveţi dinţii albi şi în plus ajută să se desfunde glandele salivare din cavitatea bucală.

Alimente cu proprietăţi anticancerigene:

Alunele-sunt bogate în vitamina E, un important antioxidant care creează starea de spirit optimistă este bine să fie folosite de către toţi bolnavii în funcţie de toleranţa individuală.

Ardei iute- determină secreţia endorfinei, substanţă care te face să te simţi bine.

Bananele- sunt bogate în vitamine (în special cele din grupa B) şi minerale (magneziu, fier), care dau energie.

Ceapa– conţinut ridicat de hercetină (substanţă anticancerigenă) poate suprima celulele maligne înainte ca acestea să devină tumori.

-Conopida, varza, hrean, brocoli, ridichi, ţelină, gulii– conţin substanţe care pot preveni şi reduce riscul de formare a anumitor tumori canceroase- sunt bogate în carotenoide.

Curmalele- o sursă naturală de serotonină care mai este numit şi hormonul fericirii. Această substanţă va crea de asemenea o stare generală mai bună.

Merele– Un studiu american confirmă efectul merelor asupra cancerului. Merele conţin o substanţă denumită quercitină care împiedică transformarea canceroasă a celulelor prostatei şi chiar încetinirea bolii. Conform studiului quercitina blochează efectul cancerigen al hormonilor masculin, iar în viitorul apropiat s-ar putea să facă parte din tratamentul clasic al cancerului, după cum afirmă cercetătorii de la clinica Mayo din Rochester (SUA).

-Morcovi, dovlecei- conţin mult beta-caroten care este uşor absorbit de organism când este gătit.

Pepene galben, spanac– surse bogate în vitamina A, beta-caroten şi vitamina C, au valoare calorică scăzută şi conţin fibre vegetale utile tratamentului.

-Varza– scade riscul de cancer acolo-rectal- 2 linguri de varză călită pe zi contribuie la prevenirea riscului de cancer al stomacului.

Ton, somon, sardine, macrou– conţinut ridicat de acizi graşi omega 3- care ajută sistemul imunitar împiedicând extinderea proceselor canceroase (opreşte metastazele).

Tărâţe de grâu– conţinutul de fibre alimentare ajută la prevenirea cancerului de colon (se recomandă câte 35 g de fibre zilnic).

Tărâţe de porumb– asigură protecţia împotriva multor agenţi cancerigeni.





Tărâţe de orez şi ovăz– la fel ca tărâţele de grâu şi porumb.

-Alimente bogate în vitamina A,C, E şi seleniu– aceste vitamine şi seleniu sunt excelenţi factori de prevenire a bolii canceroase.

Iaurtul- este originar din Asia şi Europa de Est şi a apărut datorită nevoi oamenilor de a conserva un timp mai îndelungat laptele. Iaurtul este cunoscut aliment pentru refacerea florei utile din organism (tubul digestiv, intestine, etc) Are efecte deosebite asupra întregului traiect intestinal.

Prin fermentarea lui creşte nivelul vitaminelor din grupul B inclusiv vitamina B12. De asemenea prin acest proces multe minerale ajung să fie mai concentrate, iaurtul fiind bogat în potasiu şi calciu uşor asimilabil. Conţine de asemenea acid lactic, în cantitate mare.

Unele bacterii din acidul lactic sintetizează acidul folic, altele lactaza- o enzimă care reduce lactoza conţinută în iaurt. Are un conţinut mare de acid linoleic care are importante proprietăţi imuno stimulatoare şi anticancerigene.

Reface flora microbiană utilă din organism. Lactobaccilus este unul din germenii iaurtului care ajută la refacerea intestinului, creşte absorbţia unor factori nutritivi, asigurând sănătatea intestinului şi stabilizează sistemul imunitar.

Feriţi-vă de iaurturile tratate termic după fermentare. În mod normal trebuie să conţină germeni vii din: lactobacilus Bulgaricus, Lactobacilus Acidophilus, Streptococcus Thermophilus. Trebuie să scie pe etichetă dacă este un iaurt cumpărat.

Este bine să fie consumat zilnic în funcţie de toleranţa individuală.



Vitamina B17 (Letril)- ajută atât preventiv cât şi la tratarea cancerului. Se găseşte în: sâmburi de caise, mere, cireşe, piersici şi prune. Este suficient o cantitate de 10 sâmburi de caise pe zi.

Berea fără alcool este foarte utilă în tratarea cancerului susţin cercetătorii japonezi. Nu însă şi cea cu alcool.

Dieta: pentru că este foarte important în timpul tratării bolii ceea ce mâncăm şi cum mâncăm, vom spune cam cum ar trebui să arate o dietă pentru orice afecţiune canceroasă. Deci ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Se va începe ziua cu scularea de dimineaţă. Este bine să se scoale de dimineaţă orice bolnav, indiferent de starea sa. Se va începe apoi spălarea eventual un duş cu apă caldă urmată neapărat de o spălare rapidă de câteva secunde cu apă foarte rece. Spălarea se va face cu săpun cu cât mai puţine chimicale, preferabil chiar un săpun făcut în casă, iar ştergerea se va face cu un prosop moale din fibre naturale. Se poate după baie să se ungă pielea cu extracte uleioase aplicate în strat fin cu ajutorul unui masaj blând. Eventual se pot folosi creme de gălbenele, cătină, etc.Aceasta va ajuta să se pună sângele în mişcare şi să ajute la restabilirea poftei de mâncare de multe ori este perturbată la foarte mulţi bolnavi.

Cine poate este foarte bine să facă câteva mişcări de gimnastică.

Dimineaţa: se va începe masa cu consumul apei care este foarte importantă şi care va asigura digestia hranei ce o vom consuma. Masa de dimineaţa trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei. Un vechi proverb latin spunea” masa de dimineaţa mănânc-o singur, masa de la prânz împarte-o cu un prieten, iar masa de cină dă-o duşmanului”. Este foarte adevărat. Dimineaţa trebuie să consumăm suficient pentru ca organismul să poată face faţă unei zile întregi.

Mulţi consumă fructe după mese. De această dată este foarte bine ca fructele să fie consumate înainte de mese cu 15 minute, pentru a putea să se asimileze mai bine. Deci începeţi masa cu apă, apoi fructe şi faceţi o pauză în care se poate eventual plimba puţin.

După 15 minute de la consumarea fructelor se va începe masa de dimineaţa care se poate compune din: cereale germinate: grâu, secară, porumb, hrişcă, ovăz, orz, etc. Fiecare va putea să facă cum poate conform posibilităţilor sale. Cerealele se pot consuma în orice cantitate şi sub diferite forme. Nu putem să dăm reţete de preparare pentru că ar cuprinde prea mult spaţiu, dar putem să spunem că se poate ca orice cereală să se pună la încolţit şi apoi să se macine. Peste acestea se va putea pune apoi miere polifloră (în nici un caz nu se va mai folosi zahărul) după gust. Deasupra se vor putea pune seminţe mărunţite de caise, prune, alune, nuci, etc.

Ce cantitate se consumă depinde de pofta de mâncare. De asemenea se mai pot face terciuri adică se macină aceste cereale încolţite şi se pun cu apă clocotită sau chiar se fierb. Bine înţeles că în acest fel se distrug mai multe vitamine şi enzime, dar rămân foarte multe minerale care sunt utile organismului.

Se mai poate consuma pâine integrală, unt natural, brânzeturi, lactate, iaurt în special, ceai din plante medicinale, pâine prăjită.

De asemenea se poate consuma în orice cantitate lapte de soia. Acesta se obţine prin fierbere cu apă. (vezi la sfârşit). Este un lapte care are gustul asemănător laptelui de vacă, dar nu are deloc colesterol şi este foarte util în tratarea bolii.

Legumele se pot consuma şi ele în orice cantitate. Acestea este bine să fie consumate crude sau în cel mai rău caz fierte. Nu este bine să fie amestecate legumele cu fructele.

Sucuri de legume şi fructe se pot consuma începând cu trezirea până la culcare în orice cantitate se doreşte. Se pot lua atât pentru calmarea setei, cât şi pentru tratament. Nu există tratament naturist care să nu indice folosirea sucurilor de legume şi fructe în timpul tratamentului, pentru că acestea asigură organismului vitaminele, enzimele, mineralele şi chiar fitohormoni. Se poate de aceia consuma orice cantitate de sucuri- în funcţie de toleranţă şi de posibilităţi.

Prânzul. Dacă masa de dimineaţa este cea mai importantă, urmează prânzul care de asemenea prezintă mare importanţă. Se va începe cu consumul apei din care se va consuma 200 ml pentru a asigura o digestie mai uşoară.

Un meniu foarte bun este cel care constă doar în legume, cereale, nuci, alune sau seminţe oleaginoase. Dar acum în funcţie de posibilităţi acestea se vor putea combina în multe feluri şi de asemenea se pot prepara în diferite moduri ca să fie mai atractive. Se pot folosi de asemenea plante aromate pentru a ajuta la o mai uşoară digestie. Se va putea ca acestea să fie măcinate, mărunţite, tăiate. Se poate în unele cazuri să se facă terciuri sau chiar să se fiarbă. Bătrânii noştri ştiau să facă o colivă care era foarte gustoasă şi se servea la sfântul Toader. Ei bine puteţi să faceţi colivă acum în fiecare zi. Carnea se poate înlocui foarte bine cu soia care are suficiente proteine să hrănească corpul şi să ajute la vindecare. Se mai pot adăuga supe, ciorbe de legume, pâine integrală, ciuperci. Carne doar 1-2 zile pe săptămână aşa cum mâncau strămoşii noştri. De asemenea se poate adăuga paste făinoase cu varză cu brânză sau cu  nuci.

Terciuri din cereale se pot adăuga la toate acestea. Supa se poate face nu numai din carne de pui fără pieliţă ci din orice carne, inclusiv din cea de peşte. Este foarte utilă să se facă în acest caz o supă din oase de vită, la care se va lua grăsimea de la suprafaţă după răcire şi apoi se fierb în ea tăiţei şi la servire se serveşte cu multe frunze de pătrunjel şi ţelină tăiate mărunt. Pâinea care se serveşte va fi doar integrală şi uscată sau prăjită. Este interzisă pâinea caldă în alimentaţie.

Se pot de asemenea face salate diferite cu ulei de măsline în special care sunt foarte utile. Acestea se pot consuma chiar la începutul mesei pentru ca pelicula de ulei să se poată aşeza pe pereţii stomacului şi în acest fel să-l protejeze.



Un lucru care trebuie de asemenea cunoscut este faptul că după masă nu este bine să vă aşezaţi în pat. Este foarte bine ca după ce aţi mâncat să vă mişcaţi puţin, eventual o plimbare în aer curat ar fi foarte indicată. Acest lucru va ajuta la o mai bună asimilare a hranei care a fost consumată.

Orice hrană care se consumă este bine să fie cât mai naturală şi să nu conţină substanţe chimice, lucru care este foarte important. Dacă doriţi ne apărat să consumaţi carne este bine ca aceasta să fie de la cei care au crescut animalele cu hrană naturală nu cu concentrate şi diferiţi hormoni. În privinţa preparării optaţi pentru fierbere care este mai sănătoasă. Este bine totuşi ca o perioadă să vă abţineţi de la consumul cărnii de orice fel, pentru că aceasta este cea care alimentează celula canceroasă şi prin aceasta ajută nu la vindecare ci la înmulţirea celulelor canceroase.

Cina. În primul rând trebuie să se cunoască două lucruri: 1- nu se mai consumă nici un aliment după ora 19 pentru a da posibilitate organismului să se odihnească. 2- se consumă doar o masă frugală cu alimente care stagnează puţin în tubul digestiv.

Se pot consuma sucuri de legume sau fructe, legume chiar fierte, cereale, soia, fructe.

Se poate consuma pâine integrală uscată, brânzeturi, paste în special cu dulceaţă, orez fiert la aburi, măsline, ciuperci, fructe cât de multe.

În orice alimentaţie se va scoate zahărul din alimentaţie şi se înlocuieşte cu miere. Este foarte indicată folosirea mierii în toate situaţiile. Zahărul va fi înlocuit în totalitate.

Încă un lucru foarte important în ce priveşte alimentaţia. Întotdeauna când vă sculaţi de la masă (pentru că este necesar ca întotdeauna să se aşeze omul la masă când mănâncă), trebuie să nu fiţi sătuli complet, este foarte important să lăsaţi un pic de loc gol după masă în stomac.

Îmbrăcămintea. Este foarte important ca toată îmbrăcămintea să fie lejeră şi din fibre naturale. Inclusiv hainele de pat.

Înainte de culcare este de asemenea bine cine poate să facă o plimbare uşoară care va contribui la un somn mai uşor. Nu este bine să se obişnuiască omul cu calmante şi somnifere, pentru că o dată organismul învăţat cu ele foarte greu mai se redresează şi va trebui să ia din ce în ce mai multe calmante şi somnifere.

Un duş înainte de culcare care se termină ca de fiecare dată cu un duş scurt rece este mult mai de preferat decât un somnifer. De asemenea se poate să se ia pentru somn diferite ceaiuri şi preparate din plante medicinale.

Consumul băuturilor alcoolice de orice fel este strict interzis. Cel mult se vor putea lua tincturi din diferite plante medicinale care se iau diluate.

Somnul: este foarte important pentru că în timpul somnului organismul trebuie să lucreze pentru vindecare. De aceia este foarte important ca somnul să fie respectat şi să se înceapă după orele 20-21 cel mai târziu. Cel mai important somn este cel de dinainte de miezul nopţii şi iar foarte important este ca în timpul somnului corpul să fie orientat cu capul spre nord. Acest lucru este absolut necesar în timpul tratamentului.

Dezintoxicarea organismului. Acest lucru este indispensabil şi trebuie făcut obligatoriu înainte de orice tratament. În orice organism se strâng în decursul prelucrării alimentelor o serie de substanţe care trebuie eliminate înainte de a face orice tratament. În cazul în care nu se începe tratamentul cu o dezintoxicare serioasă este foarte sigur că nici un tratament nu-şi va atinge ţelul. Clismele, purificarea organismului prin post sau prin alimentaţia doar cu alimente vegetale 1-2 zile pe săptămână, sucurile de legume şi fructe, ceaiurile diuretice şi laxative sunt tot atâtea metode de dezintoxicare a organismului care este absolut indispensabilă. Deci începeţi orice tratament cu o dezintoxicare a organismului şi veţi avea mult mai multe şanse de reuşită.

Postul. Este foarte important pentru tratament. Un om bolnav nu are cum să se vindece dacă nu ţine din când în când post. Postul este post negru, timp în care nu se consumă decât apă şi eventual sucuri de legume şi fructe. Acest post este bine să fie ţinut timp de 2 zile pe săptămână.

Meditaţia. Orientalii care au studiat mai mult sufletul decât noi au ajuns la concluzia că meditaţia este cea mai simplă metodă prin care sufletul omului poate să se cureţe de o serie de lucruri negative acumulate în cursul existenţei. Acest lucru este necesar să fie făcut în fiecare zi de 2 ori.

Postul fără carne se poate ţine de asemenea timp de 2-3 zile în aşa fel ca organismul să nu primească carne decât în maximum 2 zile pe săptămână.

Constipaţia. Chiar dacă nu este o boală constipaţia poate să producă agravarea multor afecţiuni. De asemenea eforturile în timpul defecaţiei pe toată durata tratamentului vor trebui eliminate pentru că şi acestea pot contribui la gravarea afecţiunii. Acest lucru se va face doar cu ajutorul alimentaţiei şi prin tratamente naturiste şi niciodată nu se va face cu chimicale care pot să producă şi ele agravarea bolii.

Share dacă ți-a plăcut !

Shares

Acum esti aici: Acasa » Alimentaţia în tratarea bolii canceroase

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close