Hraneste-ti creierul inainte de examene

Am mai discutat despre faptul ca o dieta sanatoasa si bine echilibrata ne poate ajuta sa ne simtim mai bine si sa traim mai mult. Ghidul nostru de alimentatie va va arata in ce fel o alimentatie buna ne poate aduce mai multa energie si vitalitate. Daca sunteti in preajma examenelor, descoperiti in ce fel va puteti hrani creierul.

Daca va aflati intr-o perioada in care suprasolicitarea creierului este inevitabila, acum este momentul sa va ganditi sa mancati alimentele potrivite pentru ca functionarea acestuia sa se produca in conditii bune. Da – este foarte adevarat – ceea ce mancati va poate aduce performante nebanuite la examene. Anumite alimente va pot imbunatati gradul de concentrare, asigurandu-ti un somn linistit si lipsit de anxietati.

Ce fel de alimente iti pot fi de folos?

Toate alimentele. Puterea creierului este data de energie, iar aceasta poate fi luata numai din alimentatie atunci cand sufera o cadere. Principala sursa de energie a creierului este glucoza care provine din alimentele bogate in carbohidrati cum ar fi cerealele, painea si pastele. Depozitele de energie ale creierului sunt foarte mici, astfel incat daca vrem sa pastram functionarea la maxim a creierului, trebuie in permanenta sa inlocuim glucoza. De aceea este important sa nu tinem dieta in timpul reviziei si sa incercam sa mancam cat mai sanatos.

Evita zaharul, ciocolata, dulciurile, biscuitii si alte alimente bogate in zahar. Ai putea crede ca acestea iti cresc nivelul energetic, dar acesta este de scurta durata si te poate face sa te simti si mai obosit(a) decat inainte. Limiteaza cat mai mult preparatele din aluat – chiar daca nu contin zahar, grasimile continute de acestea pot face digestia dificila pentru un stomac mai sensibil.

Cand simti nevoia sa rontai ceva, asigura-te ca ti-ai luat suficient timp pentru masa si ca ai grija sa-ti hranesti creierul. Incearca urmatoarele variante:
– fructe proaspete sau uscate; alune fara sare;
– un sandwich; iaurt;
– o farfurie cu supa; salata de fructe;
– o bucata de branza.

Bauturi care te pot ajuta

Pastreaza-ti organismul hidratat. Studiile au demonstrat ca toti copiii care obisnuiesc sa bea multa apa, reusesc sa se concentreze mult mai usor, sa primeasca informatii si sa faca exercitii de aritmetica mental si, de asemenea, sunt mai putin predispusi durerilor de cap. Ai grija sa nu-ti lipseasca sticla cu apa de pe birou atunci cand studiezi si daca nu-ti place apa obisnuita, incearca citronadele.

Bauturile cu zahar trebuie evitate deoarece iti pot scadea nivelul energetic imediat dupa ce le bei. Incearca sa bei cat mai multa apa in dimineata zilei de examen, dar acorda-i suficient timp sa-si faca efectul asupra organismului inainte de a intra in examen. Nu-ti face obiceiul sa recurgi la cofeina (din ceai, cafea si cola) pentru a te tine treaz(a) pana noaptea tarziu, deoarece te vei simti si mai obosit(a) si irascibil(a) in ziua urmatoare.

Factori de stres
Asigura-te ca iti iei suficient timp pentru masa; nu incerca sa lucrezi in timp ce mananci sau rontai ceva – te vei simti mult mai revigorat(a) cand te vei intoarce la masa de lucru. Nu lua tablete cu cofeina – iti pot creste nivelul de anxietate si nu te vor lasa sa dormi.

Ce trebuie sa mananci in seara de dinaintea examenului

Alimentele pe baza de amidon, cum ar fi pastele, orezul, cartofii si painea, sunt perfecte pentru a-ti asigura un somn linistit in noaptea de dinaintea examenului.

O cana cu lapte – rece sau cald – te poate ajuta sa dormi. Unii oameni cred ca acest lucru se datoreaza amino-acidului Tryptophan, care te face sa te simti adormit(a). Evita cafeaua, ceaiul sau cola.

Micul dejun din ziua examenului

In dimineata de dinaintea examenului trebuie sa ai un mic dejun bogat in proteine sau fibre, cum ar fi oualele, fasole sau ciuperci, miere pe paine sau ceva mai usor de absorbit, cum ar fi cerealele integrale. Daca esti prea nervos(oasa) ca sa mananci prea mult, poti lua doar o portie de banane, stafide sau o salata de fructe.

Hrănirea raţională.

            Majoritatea românilor sunt sătui de hrănirea raţională care a fost impusă în timpul regimului lui Ceauşescu şi nu mai cred în aşa ceva, cu toate că ar trebui să re verifice din nou acele lucruri.

            Ar fi foarte bine să se privească câteva lucruri din istorie. Romanii au cucerit o mare parte din lume cu ajutorul armatei. Ei bine hrana armatei romane nu era constituită din carne şi preparate din carne ci din cereale. Fiecare soldat primea la plecarea în marş o traistă cu grăunţe de grâu, care era toată hrana lui pe tot timpul campaniei. Şi soldaţii romani erau solicitaţi în lupte şi marşuri lungi istovitoare şi totuşi rezistau foarte bine. Nicăieri nu se pomeneşte în istorie de focuri care să fi preparat cărnuri pentru ei. Mâncau grâul aşa cum era fără nici o pregătire.

            Egiptenii la construirea piramidelor se grijeau de hrana constructorilor şi asigurau din nou cereale şi mai ales usturoi, cunoscut pentru efectul antibiotic al său din cele mai vechi timpuri. Erau mari aglomerări de oameni cu condiţii foarte proaste de igienă şi totuşi nu erau bolnavi, pentru că ei consumau usturoi.

            Organismul oamenilor seamănă foarte bine cu organismul unor maimuţe (urangutani, cimpanzei). Ei bine acestea nu consumă absolut deloc carne sau mâncare gătită şi trăiesc foarte bine.

            Strămoşii noştri nu consumau carne decât cel mult o dată pe săptămână şi în plus aveau o apă mult mai curată ca noi şi mai ţineau şi post cel puţin de 2 ori pe săptămână.

            Apa care se consumă astăzi este o apă impură pentru că aceasta conţine clor care este foarte toxic pentru organism. Clorul omoară o serie de microorganisme din apă, dar o dată introdus în organism poate să contribuie la ruinarea sănătăţii.

            Ce se poate face?



Apa– se pune 2 litri de apă într-o sticlă sau borcan şi se rade în borcan 200-400 g de legume (morcovi, pătrunjel, ţelină). Se lasă apoi timp de 24 ore şi se poate consuma pentru că vor dispare foarte multe substanţe chimice ne dorite.

O altă reţetă tot pentru apă- Se cunoaşte că strămoşii noştri foloseau apa din fântâni sau din izvoare. Ei bine pietrile cu care se făcea fântâna erau fixate cu argilă, care este un bun antibiotic. Această argilă steriliza apa. Se poate şi astăzi steriliza. Se pune la un borcan cu apă de 2-3 litri 2-3 linguri de argilă (lut) sfărâmat. Se ţine pentru 24 ore şi se poate apoi consuma fiind mult mai sănătoasă, pentru că argila sterilizează apa.

Apa plată, minerală, etc, îmbuteliată în sticle de plastic nu este de loc sănătoasă, pentru că pe lângă toxinele din apă se mai adaugă şi toxinele care le are plasticul.

Cu cât stă mai mult îmbuteliată este mai toxică.

Hrana- dacă merge orice om într-o alimentară vede în jurul lui o serie de preparate din carne, conserve, sucuri, etc. Toate acestea conţin o serie de toxine sintetice care pot produce în organism o serie de modificări ne dorite.

În organism în mod normal trebuie să se găsească 80% baze şi doar 20 % acizi. Ei bine majoritatea hranei: carne, pâine, conserve, murături, mezeluri, hrana gătită la cald sunt tot atâtea acizi. Laptele prin pasteurizare se distruge, pentru că omorând enzimele (se distrug la 45 grade) devine un lapte mort care poate fi foarte greu asimilat de unele organisme, în special atunci când sunt bolnave.

De fapt boala este o dereglare a organismului. Ani în şir omul se hrăneşte cu foarte mulţi acizi şi puţine baze, ori echilibrul care trebuie să existe în organism se distruge şi apare boala. Poate că majoritatea bolilor se pot trata prin schimbarea proporţiei dintre acizi şi baze. Legumele sunt baze şi sunt neglijate de către oameni, sau cel mult sunt consumate prin fierbere fapt care contribuie la distrugerea enzimelor şi vitaminelor şi deci devin moarte şi nu mai sunt urile organismului.

Hrană pentru vindecarea organismului.





O dată cu pierderea echilibrului dintre acizi şi baze, se produce o modificare ne dorită în organism. Echilibrul se strică şi organismul ia măsuri de apărare. Acestea constau în depozitarea grăsimii şi apariţia obezităţii şi a multor boli.

Mulţi încearcă să slăbească. Ce ar trebui să facă pentru a reuşi?

În primul rând să nu uite că strămoşii noştri mergeau la coasă şi în zilele de post. Două zile pe săptămână unii ţineau post negru, fără hrană deloc şi munceau. Aceştia nu erau graşi ci sănătoşi.



Deci se poate 2 zile pe săptămână să se postească fără să slăbească organismul ci îi va da timp pentru refacere. Şi stomacul şi organele interne au nevoie de odihnă pentru a putea lucra eficient. Se poate ţine postul şi în timpul postului să se consume apă de pe legume sau chiar sucuri de legume şi fructe.

În plus să se consume tărâţe în orice cantitate. De ce? Pentru că acestea aduc organismului foarte multe vitamine, enzime, aminoacizi, etc. Se pot consuma în cantitate cât mai mare. În plus se pot mânca fructe şi legume crude în orice cantitate.

Zahărul se exclude din alimentaţie şi se înlocuieşte cu miere. Sarea de asemenea se diminuează şi se va face mişcare în limita posibilităţilor.

Sucuri de legume şi fructe.

Absolut pentru toate afecţiunile şi pentru obezitate se poate consuma următorul suc:

Se curăţă un cartof de mărimea potrivită şi se pune un sfert de varză (cca 15-20 cm diametru) cu 4 morcovi de mărime potrivită şi un pic de ţelină (rădăcină sau frunze- care se poate înlocui şi cu pătrunjel). Se rad şi apoi se storc cu ajutorul storcătorului de fructe sau chiar cu ajutorul unei bucăţi de pânză mai tare dacă nu aveţi storcător de fructe. Se consumă zilnic de 3 ori câte 200 ml suc din acesta cu 15 minute înainte de fiecare masă din cele 3 principale. Acesta va asigura o serie de vitamine, aminoacizi şi minerale, enzine şi vă redă din nou echilibrul organismului. Se poate consuma sucul acesta ani de zile ca un beneficiu pentru sănătate. Se pot adăuga şi unele fructe de sezon pentru gust sau chiar plante aromate: scorţişoară, făină de pătrunjel, angelică, ghimber, etc.  Fiecare poate să aleagă combinaţia care-i place ca gust. Principalul este ca acest suc să se consume imediat ce s-a făcut pentru a nu avea timp să se oxideze şi prin aceasta să devină ne sănătos pentru organism. Deci se consumă foarte proaspăt.

Se poate consuma apoi banane care sunt bazice, ceapă şi usturoi, etc zilnic.



Laptele- este cel mai complex aliment, dar cu condiţia să se consume ne pasteurizat şi ne fiert, deci aşa cum se mulge. Gândiţi-vă ce ar păţi un copil care ar primi în loc de laptele mamei acelaşi lapte fiert. Vă asigur că în scurt timp ar muri, pentru că n-ar mai avea enzimele necesare vieţii.

Se mai pot consuma brânzeturile din lapte ne pasteurizat. Mierea şi produsele stupului, oricare ar fi ele ajută foarte mult.

Nu este greu şi în 2-3 luni omul care va lua suc, tărâţe şi-şi va modifica cât de cât alimentaţia se va modifica în bine fiind mai sănătos şi viguros.

Nu uitaţi hrana omului trebuie să fie 80 % baze şi doar 20 % acidă.

 

 

Share dacă ți-a plăcut !

Shares

Acum esti aici: Acasa » Hraneste-ti creierul inainte de examene

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close