Acum esti aici: Acasa » Reteta de biscuiti cu amoniac

Reteta de biscuiti cu amoniac

Reteta pentru Biscuiţi cu bicarbonat

3 ouă mari (180 g toate), 125 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă bicarbonat de amoniu (amoniac alimentar), 375 g făină, coajă de lămîie, vanilie.

Untul moale se freacă cu zahărul, coaja de lămîie, zahărul vanilat şi cu ouăle întregi şi, la urmă, se pune făina, împreună cu amoniacul. Se amestecă bine cu lingura şi, apoi, se frămîntă cu mîna, în castron, 3—4 minute; aluatul va fi vîrtos.

Se lasă de seara pînă dimineaţa, la rece, sau măcar 4—5 ore, acoperit cu o foaie de nailon, ca să nu prindă crustă (Amoniacul carbohic trebuie păstrat într-un loc uscat, căci dacă este puţină umezeală în încăpere, se lichefiază chiar în cutia lui). Aluatul se pune pe masă sau pe o foaie de nailon, bine presărată cu făină şi se întinde, cu sucitorul, în foaie de 1/2 cm grosime care, apoi, se taie cu diferite forme de biscuiţi, din tablă subţire, inoxidabilă, trecute mereu prin făină, ca să nu se lipească aluatul de ele.

Mai citeste ...
Reteta Friptură de purcel la tavă

Biscuiţii se aşază în tava presărată cu făină, cu distanţă de 3 cm între ei. Se coc 15—20 minute, la foc mijlociu, în cuptorul bine încălzit dinainte. Cuptorul nu se deschide 12 minute. Biscuiţii cresc mult, la copt şi sînt spornici şi fragezi. Se pot păstra bine în cutie de carton.

Share sa stie si altii !