Dieta de post – scapi rapid de 5kg

Dieta de post – scapi rapid de 5kg in 2 saptamani

După cum îi spune și numele, dieta de post are la bază alimente vegetale, eliminând complet orice produs de origine animală. Această dietă te ajută să scapi rapid de 5 kilograme, fără să depui un efort mult prea mare sau să te înfometezi.
În timpul regimului vei avea 3 mese principale și 2 gustări, astfel încât nu vei ajunge să te lupți cu senzația de foame. Acest regim a fost creat de o vedeta celebra și este recomandat pentru o perioadă de maximum 14 zilei.
Ziua 1:

  • Micul dejun: salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham
  • Gustare: o portocală
  • Pranz: sote de mazare + un șnițel de soia
  • Gustarea 2: un morcov mare, crud
  • Cina: o salată: roșie, ceapă, salată verde și 50g de ciuperci la cutie

Ziua 2:

  • Micul dejun: 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia
  • Gustare: un măr
  • Pranz: supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras
  • Gustarea 2: 40 g de nuci crude
  • Cina: un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi

Ziua 3:

  • Micul dejun: 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete
  • Gustare: 2 kiwi mici
  • Pranz: ciuperci la grătar + amestec de legume congelate
  • Gustarea 2: un ardei capia
  • Cina: un bol de supa de roșii

Ziua 4:

  • Micul dejun: salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham
  • Gustare: salată de fructe (măr, portocală, kiwi)
  • Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, țelină)
  • Gustarea 2: o mână de migdale crude
  • Cina: salată de crudități cu lămâie stoarsă

Ziua 5:

  • Micul dejun: două felii de pâine integrală cu fasole bătută + o roșie
  • Gustare: 2 mandarine mici
  • Pranz: un bol de ciorbă de legume și 200 g mâncare de linte
  • Gustarea 2: 2 morcovi cruzi
  • Cina: 200 sote de spanac + gogoșar murat

Ziua 6 (se repetă ziua 2)

  • Micul dejun: 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia
  • Gustare: un măr
  • Pranz: supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras
  • Gustarea 2: 40 g de nuci crude
  • Cina: un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi

Ziua 7

  • Micul dejun: măr cu biscuiți: 2-3 biscuiți de ovăz, ceai de fucte și un măr ras
  • Pranz: mâncare de praz cu măsline
  • Gustare: 40 g alune de pădure
  • Cina: 200g piure de urzici cu salată de sfeclă roșie și hrean

După cele 7 zile de regim, meniul este reluat, până în ultima zi de dietă.
Aceasta dieta este una dintre dietele drastice care sunt adesea preferate in locul celor sanatoase fiindca promit pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp cat mai scurt.

Din pacate insa organismul nu reactioneaza pozitiv la astfel de modificari drastice, corpul nostru avand nevoie de timp pentru adaptarea celulara la fiecare modificare pe care vrem sa o aducem in stilul de viata.
Urmarile dietelor drastice apar intotdeauna, fara exceptii, fiind in numar mic sau mare, la scurt sau la lung timp de la dieta, unele urmari fiind mai grave, altele mai putin grave.

15 riscuri la care te supui dupa o dieta drastica

  1. Demineralizare osoasa si fracturi.

O dieta drastica ce promite slabire rapida priveaza organismul de marea majoritate a nutrientilor necesari, iar cele mai bine resimtite carente apar in cazul calciului. Organismul, pentru a-si desfasura activitatile vitale, are nevoie de calciu, iar daca nu il primeste din alimentatie, atunci il va scoate din oase, acestea devenind din ce in ce mai fragile. Astfel puteti suferi fracturi, artroze, tasari ale coloanei vertebrale etc.

  1. Oboseala accentuata

In cazul unei diete drastice organismul epuizeaza rezervele energetice, incetinindu-si apoi majoritatea proceselor pentru a pastra energie doar pentru cele vitale. In felul acesta persoana respectiva se simte slabita, astenica, intr-o permanenta si profunda stare de oboseala, somnul nereprezentand o ameliorare.

  1. “Topirea” musculaturii

Tot prin diverse carente, inclusiv cele proteice, este afectata regenerarea celulara, musculatura se “dizolva” datorita lipsei de activitate fizica si a proteinelor precum si daotorita carentelor de calciu etc.

  1. Scaderea performantelor fizice si psihice

Privarea de nutrienti reprezinta unul dintre cei mai puternici factori de stres, astfel carentele nutritionale duc la imposibilitatea desfasurarii normale a tuturor proceselor celulare.

  1. Imbatranirea precoce

Colagenul intra in stuctura tesutului subcutanat dar formeaza totodata si matricea de sustinere a celulelor in cadrul unui tesut, asadar practic structura tuturor tesuturilor cu baza de colagen este afectata. Cele mai vizibile sunt efectele la nivelul pielii, cand incep sa apara ridurile, celulita, sa cada parul (adesea ireversibil, regenerarea acestuia nu va mai ajunge la acelasi numar de fire), aparitia vergeturilor, imbatranirea pielii, descuamarea intensa, aparitita iritatiilor, a urticariei (proteinele asigura si buna functionare a sistemului imunitar), imbatranirea tenului, aspectul de “piele lasata”, cearcane etc. Toate acestea nu apar imediat, insa din prima luna de la inceperea dietei (si in functie de cat de drastica este dieta) efectele incep sa devina vizibile.
Slabirea drastica afecteaza pielea
Haideti sa ne referim la aspectul estetic intai. Pentru ca datorita aspectului cei mai multi dintre noi doresc sa slabeasca rapid. Pierderea in greutate va aduce dupa sine probleme ale aspectului pielii, dar si de fermitate a tesutului muscular. Mai ales daca se pierd peste 20 – 25 kg. Aceste efecte nu se pot rezolva cu masaj sau doar cu sport. Daca pierderea este mai mare, pentru a scapa de pielea in plus se ajunge la metode chirurgicale.
Acumularea de tesut adipos subcutanat determina cresterea circumferintelor si, automat, intinderea pielii. Fenomenul duce la degradarea fasciculelor de colagen si la pierderea elasticitatii pielii.
Degradarea colagenului este de cele mai multe ori ireversibila si e cu atat mai vizibila cu cat suntem mai inaintati in varsta. Nu exista o limita de kilograme sub care aceasta degradare sa nu apara. Depinde de fiecare persoana in parte.
Pielea isi pierde elasticitatea pe masura ce ne ingrasam
Nu se vede de multe ori, pentru ca e intinsa la maxim. In cazul in care continuam sa ne ingrasam, apare un moment in care pielea pare sa se rupa, moment in care apar vergeturile, initial colorate apoi albe sidefii. Vergeturile nu dispar decat cu tratamente pe termen lung si nu total.
Scaderea in greutate va aduce dupa sine pierderea de tesut adipos subcutanat, deci circumferintele scad. Daca scaderea e rapida, pielea nu are cum sa isi revina si ramane “larga” la fel ca un ciorap care ne este prea mare. Ea nu mai sta intinsa perfect. Suprafata abdomenului, coapsele, soldurile incep sa arate ca o saltea veche, cu denivelari, chiar daca nu mai e prea multa grasime. E doar pielea lasata care nu mai poate strange tesutul de dedesubt. Pot aparea cute si pliuri ale pielii iar forma corpului, pentru ca nu e “strans” de piele, sa lase de dorit. Pulpele sa falfaie, sanii sa se lase, atat la femei cat si la barbati, fundul sa nu mai fie ferm. Poate ca la varste tinere lucrul asta nu e asa de vizibil. Dar, in timp, toti o sa platim tributul degradarii pielii cu semnele inconfundabile ale unui proces de slabire candva.
Cat ajuta sportul?
Cand ne apucam de slabit ne spunem ca daca facem sport, tonusul “carnii” se va pastra. Depinde de la ce plecam si unde ajungem, depinde de cat putem inlocui tesutul adipos cu cel muscular.
La barbati e ceva mai simplu, la femei e mult mai greu daca nu imposibil. Pentru ca oricat de lucrat ar fi un muschi, daca pielea de pe el nu este intinsa si nu strange tesutul de dedesubt, fie va face cute sau pliuri, fie va tremura in timpul mersului sau alergarii.
Masajul ajuta putin, dar daca nu e continuat toata viata, pielea va redeveni flasca. Exceptiile le numaram pe degete.
Cunosc multi care au plecat de la ideea de a obtine un corp perfect dupa ani de zile de abuzuri. Au asteptat cu nerabdare sa ajunga la greutatea aceea “ideala”. Si au descoperit apoi ca dupa mult efort, corpul lor refuza sa capete forma visata.

Organismul este suprasolicitat

Alte efecte ale slabitului tin de starea de sanatate, de suprasolicitarea organismului intr-un proces de slabire accelerat. Ganditi-va ca pierdeti 5 kilograme intr-o saptamana. E mult! In parte aceste kilograme sunt grasime, in parte muschi. Nu exista nici un proces de pierdere in greutate in care sa nu se piarda deloc masa musculara. Dar nu e asa o problema daca facem sport. Se recupereaza. Grasimea eliberata din depozite incepe sa circule prin corp. Ea trebuie metabolizata cumva, iar produsii rezultati eliminati.
Se suprasolicita astfel ficatul, rinichii, sistemul circulator, inima. Sa zicem ca din cele 5 kg pierdute 4 sunt grasime. Tot corpul este solicitat aproape la fel de mult ca atunci cand am mancat aceasta grasime. Intr-o saptamana! Si asta nu e tot. Tesutul adipos reprezinta locul unde organismul stocheaza toxine gen pesticide, conservanti, emulgatori, parabeni, metale grele, etc. Toate aceste toxine sunt eliberate brusc in circulatie fortand organismul sa le elimine. Efortul este enorm. Apar efecte adverse ca oboseala, izbucnesc alergii nestiute, boli autoimune, ameteli, modificari de ritm cardiac, caderea parului, fluctuatii de tensiune, probleme hepatice, renale.
De obicei, ne speriem si concluzionam ca abstinenta a dus la lipsa de nutrienti, vitamine. Si ne repezim sa mancam iar. Dar adevarul e ca de cele mai multe ori ritmul scaderii in greutate nu e adaptat organismului si starii de sanatate la acel moment sau ca dieta abordata nu e potrivita.
Fara supravegherea unui specialist e destul de complicat si trebuie sa va asumati ca puteti declansa afectiuni nebanuite daca aveti deja anumite sensibilitati. Cum ar fi o litiaza biliara, dar si multe altele.
Exista si situatii in care efectele adverse apar mai tarziu si cei mai multi dintre noi nu le mai asociem cu un proces de pierdere in greutate din trecut. Pot trece ani.

Dupa cura de slabire, te poti ingrasa repede la loc

Mai apare un efect important si anume cel numit “yo-yo”. O scadere rapida in greutate duce la o usurinta foarte mare de a pune la loc ce am pierdut daca nu chiar mai mult si repede. Tote aceste fluctuatii conduc organismul printr-o serie de etape foarte grele si solicitante pentru el, etape care vor duce la boala in final.
Ce e de facut?
O sa va puneti intrebarea legitima: bun si ce fac daca m-am ingrasat? Stau asa? Evident ca nu.
Primul pas este preventia. Asa cum va spuneam la inceput, daca vedeti ca incepeti sa va rotunjiti, nu asteptati. Analizati-va comportamentul si stilul de viata si opriti procesul. Cand spun sa analizati nu va uitati doar la ce mancati, ci si la ce beti. Multe calorii sunt ingerate din lichide.
Cantariti-va macar o data pe saptamana si luati masuri din timp.
Faceti miscare , miscare si iar miscare.
Slabiti max 2 kg pe sapt e foarte sanatos.

Share dacă ți-a plăcut !

Shares

Acum esti aici: Acasa » Dieta de post – scapi rapid de 5kg

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close